Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Δευτέρα

Συνάντηση Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο Συνεργατικό καφενείο (Ακαδημία Πλάτωνος)

Η Ομάδα  Οικο-Χωριά 
σας προσκαλεί στην συνάντηση μας
 
την Παρασκευή 
12 Σεπτεμβρίου, 7:00 μμ.
 
Στο  Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος
Οδός Τηλεφάνους & Μοναστηρίου 140 
 
Ελάτε να βρεθούμε και να μοιραστούμε από κοντά πως περάσαμε και τι προγραμματίζουμε. Μαζί μας θα είναι και η Ζησούλα από την κοινότητα του Zegg, Βερολίνου που φιλοξένησαν φέτος τον Ιούλιο την ευρωπαϊκή συνάντηση του GEN (Global Ecovillage Network). Θα έχουμε μια μικρή παρουσίαση της νέας έκδοσης του βιβλίου οδηγού κοινοτήτων Eurotopia. Επίσης θα δούμε την συμμετοχή των ΟικοΧωριών στο 3o Φεστιβάλ Αλληλ. Οικονομίας που γίνεται 10-12 Οκτωβρίου (festival4sce.org).
Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους για κοινότητες και το κοινοτικό κίνημα σήμερα.
Καλώς να έρθετε, σας περιμένουμε.