Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Παρασκευή

Κοινοτικές Εβδομάδες 2015


4 - 16 Ιουλίου

στο Σπίτι των Κενταύρων, στο Ανήλιο του Πηλίου.

Οι Κοινοτικές Εβδομάδες είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο κοινοτικό πείραμα συμβίωσης, όπου συμμετέχουμε σε κύκλους μοιράσματος, πρακτικά και βιωματικά εργαστήρια, ομαδικά παιχνίδια, παρουσιάσεις, μουσικά-καλλιτεχνικά δρώμενα, γιορτές και επίσης ερχόμαστε σε επαφή με Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες που έχουν εμπειρία με τις οικοκοινότητες.

Η συνεύρεση έχει τριπλό σκοπό:
1) Πρακτική με σύγχρονα κοινοτικά εργαλεία επικοινωνίας όπως Ο Δρόμος του Συμβουλίου (Way of Council), ομαδικά παιχνίδια, Zegg forum κ.α.
2) Εμπειρία με την συλλογική συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες αυτοδιαχείρισης όπως μαγείρεμα, κουζίνα, καθάρισμα, κήπος,
3) Ευχάριστη συνύπαρξη με την όμορφη φύση και στις παραλίες του Πηλίου.

Είναι μια προσπάθεια να γνωρίσουμε την κοινοτική ζωή και να εξετάσουμε νέες προοπτικές και μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ μας. Η διοργάνωση γίνεται εθελοντικά μη κερδοσκοπικά, από μέλη της ομάδας Οικολογικά Χωριά.
Κόστος διαμονής και διατροφής 120-150 ευρώ την εβδομάδα.

Τον Μάιο στην Αθήνα κάνουμε μια ανοικτή παρουσίαση για να γνωριστούμε και να μιλήσουμε από κοντά. Είστε ευπρόσδεκτοι!.


Πληροφορίες και συμμετοχές Θωμάς Άνεμος, 6977-503593
email: thomas_anemos@yahoo.com.
www.pilioncentre.com