Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Σάββατο

Κοινοτικές Εβδομάδες 4 - 18 Ιουλίου 2014 στο Πήλιο

Οικολογικά-Χωριά
Κοινοτικές Εβδομάδες 2014
4 - 18 Ιουλίου στο Πήλιο
 
Για 4η χρονιά διοργανώνονται οι Κοινοτικές Εβδομάδες από μέλη της ομάδας
ΟικοΧωριά στο Σπίτι των Κενταύρων, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο ολιστικής εκπαίδευσης, στο Ανήλιο του Πηλίου. Οι Κοινοτικές Εβδομάδες είναι ένα ενδιαφέρον αυτοδιαχειριζόμενο κοινοτικό πείραμα συμβίωσης, όπου κατά την διάρκεια της παραμονής μας συμμετέχουμε σε κύκλους μοιράσματος, πρακτικά και βιωματικά εργαστήρια, ομαδικά παιχνίδια, παρουσιάσεις, μουσικά-καλλιτεχνικά δρώμενα, γιορτές και ερχόμαστε σε επαφή   με Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες που έχουν ζήσει σε οικοκοινότητες.
Η συνύπαρξή μας έχει τριπλό χαρακτήρα: εκπαίδευση με σύγχρονα κοινοτικά εργαλεία όπως “ο Δρόμος του Συμβουλίου” (Way of Council), συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες αυτοδιαχείρισης (μαγείρεμα, καθάρισμα, κήπος), και ευχάριστες διακοπές στην όμορφη φύση και στις παραλίες του Πηλίου.
Η διοργάνωση γίνεται εθελοντικά μη κερδοσκοπικά από τα μέλη της ομάδας Οικολογικά Χωριά και είναι μια προσπάθεια να γνωρίσουμε την κοινοτική ζωή και να εξετάσουμε νέες προοπτικές και μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ μας. Στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης όλοι συμμετέχουμε στο μαγείρεμα και στην καθαριότητα της κουζίνας και των χώρων διαμονής μας.
Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με τον Θωμά Άνεμο,