Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Δευτέρα

Η επόμενη ανοικτή Παρουσίαση και Συνάντηση της ομάδας ΟικοΧωριά
είναι για τις Κοινοτικές Εβδομάδες Πηλίου
την Πέμπτη 29/5, στις 7:30μμ
στο χώρο του Impact Hub Athens,
Καραϊσκάκη 28, κοντά στην πλατεία του Ψειρή.
 
Αρχικά θα γίνει μια παρουσίαση των Κοινοτικών Εβδομάδων των περασμένων χρόνων και του χώρου που τις φιλοξενεί του Σπίτι των Κενταύρων, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο ολιστικής εκπαίδευσης που λειτουργεί σαν οικοκοινότητα.
Και στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε νέες προτάσεις για τι θα θέλαμε να γίνει φέτος και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις νέων φίλων που θα ήθελαν να μας γνωρίσουν και να μας επισκεφτούν για πρώτη φορά.
Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους που ενδιαφέρονται για κοινοτικές δράσεις.
Σας περιμένουμε. Καλώς να έρθετε!