Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Τετάρτη

Επομένη συνάντηση της ομάδας ΟικοΧωριά
 
την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, 6μμ.
 
Στο χώρο του Impact HUB Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή (δες χάρτη)
 
Θα έχουμε την ‘καταπληκτική’ ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά φέτος.
Την προηγούμενη φορά στις αρχές του χρόνου βρεθήκαμε 16 άτομα για ένα απογευματινό καφέ και χαλαρή κουβέντα χωρίς συνέλευση.
Τώρα θα είμαστε σε πιο κατάλληλο χώρο για συνάντηση με κύκλο.
Ελάτε λοιπόν να μοιραστούμε τις εξελίξεις στα πρότζεκτ που τρέχουν και να προγραμματίσουμε τις κοινές δράσεις μας για την επομένη περίοδο μέχρι αρχές καλοκαιριού.
 
Θα έχουμε φέτος ξανά τις Κοινοτικές Εβδομάδες στο Ανήλιο από 4-18 Ιούλιου,
αλλά και στα μέσα της άνοιξης υπάρχουν δραστηριότητες που μας καλούν να συνδιοργανώσουμε και  να λάβουμε μέρος με ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες κοινοτικές δράσεις. Θα χαρούμε να ξαναβρεθούμε.
Καλώς να έρθετε!