Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Παρασκευή

Νέα Συνάντηση με θέμα: Κοινοτικές Εβδομάδες στο Ανήλιο του Πηλίου

Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά 
Την επόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου θα έχουμε μια συνάντηση για τις

Κοινοτικές Εβδομάδες στο Ανήλιο του Πηλίου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, 7:30 μμ.

Τόπος : Στα γραφεία της ΒΙΟΖΩ (Πανελλήνια Ένωση ΒιοΚαταναλωτών) οδός Μακ Μίλλαν 10, 1ος όροφος, Άνω Πατήσια (από τον σταθμό του ηλεκτρικού επί της Πατησιών δυο δρόμους προς το κέντρο και δεξιά στην γωνία με τα Goodies).

Τον περασμένο Ιούλιο του 2010 μαζευτήκαμε 30 άτομα για μια βδομάδα στο αγρόκτημα το Σπίτι των Κένταυρων στο Ανήλιο του Πηλίου για να ζήσουμε μια αυτόδιοργανωμενη Κοινοτική Εβδομάδα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία! Σε τρεις βδομάδες, την Πέμπτη 14 Απριλίου προγραμματίζεται μια full παρουσίαση για το τι έγινε (θα υπάρξει νέα ανακοίνωση). Αυτή την Πέμπτη βλέπουμε μια νέα Κοινοτική Εβδομάδα να έρχεται και να είναι ότι το καλύτερο! Ελάτε να οραματιστούμε την Κοινοτική μας Εβδομάδα του 2011 να γίνεται ξανά στο πανέμορφο Πήλιο!