Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Πέμπτη

6η Παρουσίαση με θέμα: Κοινοτικές Εβδομάδες στο Ανήλιο, Πηλίου

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά  σας καλεί
στην 6η Παρουσίαση με θέμα

Κοινοτικές Εβδομάδες  στο Ανήλιο, Πηλίου
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, 8:00 μμ.
Τόπος : ΠΑΙΩΝΙΑ 
Γωνία Αμφικτύωνος 12 & Πουλοπούλου στο ΘΗΣΕΙΟ

Τον περασμένο Ιούλιο του 2010 μαζευτήκαμε 30 άτομα για μια βδομάδα στο Σπίτι των Κενταύρων (ένα μη κερδοσκοπικό Κέντρο Ολιστικής Εκπαίδευσης) στο Ανήλιο του Πηλίου για να ζήσουμε και να μοιραστούμε ένα αυτό-διαχειριζόμενο κοινοτικό πείραμα συμβίωσης, μια Κοινοτική Εβδομάδα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Στην συνάντηση αυτή θα γίνει μια παρουσίαση πως ξεκίνησε η ιδέα των Κοινοτικών Εβδομάδων από την ομάδα Οικολογικά-Χωριά και τι έγινε πέρυσι. Θα δείξουμε μερικές φωτογραφίες και βίντεο, και θα θυμηθούμε στιγμές που ζήσαμε. Περνώντας στο αύριο, παρουσιάσουμε τι σκοπεύομε να κάνουμε και φέτος. Ελάτε λοιπόν να οραματιστούμε την Κοινοτική Εβδομάδα του 2011 να γίνεται στο όμορφο Πήλιο!

Μαζί θα γίνει και μια παρουσίαση για το Σπίτι των Κενταύρων, το Κέντρο Ολιστικής Εκπαίδευσης Πηλίου στο Ανήλιο, από τον Τέρρυ, βασικό μέλος και διοργανωτής του κέντρου (www.spititonkentavron.org).