Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Τετάρτη

!! Διόρθωση για την 3η Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα: Τι δένει τους ανθρώπους σε μια κοινότητα;Νέα Συνάντηση, με θέμα: Τί δένει τους ανθρώπους σε μια κοινότητα;
Πότε: Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, 7:30 μμ
Τόπος : Παιώνια Αμφυκτίονος 12 και Πουλοπούλου Θησείο
τηλέφωνο 210 3410260 (πίσω από το πάρκο στο Θησείο στο σταθμό ΗΣΑΠ)

Η συνάντηση αυτή είναι ανοικτή σε όλους που ενδιαφέρονται.
Σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή συζήτηση με αφορμή μία επίσκεψη στην κοινότητα της Ταμέρα στην Πορτογαλία.
Τι είναι αυτό που δένει τους ανθρώπους μαζί σε μια κοινότητα;
Γιατί δεν υπάρχει ακόμα μια κοινότητα στην Ελλάδα;
Λείπει αυτό το στοιχείο από τους Έλληνες και ποια είναι η απαραίτητη εργασία που θα ήταν ωφέλιμη για να μας οδηγήσει στο ξεκίνημα μιας βιώσιμης κοινότητας;
Εισηγητής ο Ιωάννης Μάστορης