Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Σάββατο

2η Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα: Στην Πόλη…..Περιβόλι με τον Μιχάλη Μανιαδάκη

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά 
σας καλεί στην 2η Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα

Στην Πόλη…..Περιβόλι με τον Μιχάλη Μανιαδάκη

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, 7:30 μμ

Τόπος : Στα γραφεία της ΒΙΟΖΩ (Πανελλήνια Ένωση ΒιοΚαταναλωτών)
οδός Μακ Μίλλαν 10, 1ος όροφος, Άνω Πατήσια (από τον σταθμό του ηλεκτρικού επί της Πατησιών δυο δρόμους προς Αθηνά δεξιά στην γωνία των Goodies).

Στην Πόλη…..Περιβόλι : Σκοπός της εταιρεία μας είναι να βοηθήσει στη δημιουργία οικολογικών «περιβολιών» μέσα στην πόλη. Προκειμένου λοιπόν να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας και στην κλίμακα των  κήπων, των μπαλκονιών και βεραντών, προσαρμόσαμε τις αρχές της οικολογικής γεωργίας. Επίσης προτάσεις για Θεραπευτική Κηπουρική και δημιουργία κοινοτικού κήπου σε γνωστό πάρκο της Αττικής.