Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Δευτέρα

1η Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα: Αγροτική Παραγωγή στηριζόμενη από Κοινωνικά Δίκτυα

Η Ομάδα Οικολογικά-Χωριά
σας καλεί την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στην Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα:

Αγροτική Παραγωγή στηριζόμενη από Κοινωνικά Δίκτυα
Πως λειτουργούν και ποια είναι η θέση τους στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα.
(στα αγγλικά ονομάζονται CSA - Community Supported Agriculture)

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7:30 μμ

Στα γραφεία της ΒΙΟΖΩ (Πανελλήνιας Ένωσης ΒιοΚαταναλωτών)
οδός Μακ Μίλλαν 10, 1ος όροφος, Άνω Πατήσια, από τον σταθμό του ηλεκτρικού επί της Πατησιών δυο δρόμους προς το κέντρο και δεξιά στην γωνία των Goodies.


Καλεσμένοι μας είναι και ο Αποστόλης Σέληνας του ‘Δίκτυου Οικοκοινότητα’ και ο Νίκος Μαγγαλός του προτζεκτ ‘Ένα Όνειρο για την Ελλάδα’

Αυτή είναι η πρώτη παρουσίαση για το 2010-11.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε όλο το νέο πρόγραμμα μας για φέτος.
Η ομάδα Οικολογικά-Χωριά διοργανώνει συναντήσεις, παρουσιάσεις και κοινοτικές συνευρέσεις από το 2008, http://groups.yahoo.com/group/oikologika-xoria/
Σκοπός της είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού και της περμακουλτουρας (intentional communities and permaculcure) στην Ελλάδα.