Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Πέμπτη

4η Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα: Πρασινίζοντας την Έρημο της Ιορδανίας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, 7:30 μμ.
Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά 
σας καλεί στην 4η Παρουσίαση και Συζήτηση με θέμα:
"Πρασινίζοντας την Έρημο της Ιορδανίας"
Τόπος: Στα γραφεία της ΒΙΟΖΩ (Πανελλήνια Ένωση ΒιοΚαταναλωτών)
οδός Μακ Μίλλαν 10, 1ος όροφος, Άνω Πατήσια (από τον σταθμό του ηλεκτρικού επί της Πατησιών δυο δρόμους προς το κέντρο και δεξιά στην γωνία με τα Goodies).
Πότε: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, στις 7:30 
Πρασινίζοντας την Έρημο της Ιορδανίας, είναι ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Ιορδανία με ιδιαίτερη εστίαση στις προσπάθειες εφαρμογών των μεθόδων της Διαρκής Καλλιέργειας (permaculture) για την αναβλάστηση μιας περιοχής απέναντι στις προκλήσεις του ξηρού κλίματος και της πολιτισμικής ποικιλομορφίας μιας κατά τα άλλα φιλόξενης χώρας της Μέσης Ανατολής.

Εισηγήτρια η Σταματίνα από το ecoart.gr

Το ‘3,14 ecoart’ ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διάδοση και διεύρυνση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της τέχνης. Μπαίνοντας ίσως στην πιο ουσιαστική φάση λειτουργίας του, το ‘3,14 ecoart’ ξεκίνησε το 2008 μια σειρά από διεπιστημονικές συνεργασίες. Ο κοινός στόχος είναι η εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης και
καινοτομίας στην καλλιτεχνική πρακτική με σκοπό τη δημιουργία νέων
οικοσυστημάτων, τη διερεύνηση δυνατοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία νέου περιβαλλοντικού προτύπου για τις κοινωνίες του μέλλοντος.