Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Παρασκευή

Παρουσίαση με θέμα Κοινοτικές Εβδομάδες Πηλίου στην Παιώνινα την Τετάρτη 23 Μαϊου στις 7:30

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά 
σας καλεί στην Παρουσίαση με θέμα
 
Κοινοτικές Εβδομάδες  Πηλίου
Τετάρτη 23 Μαίου 2012, 7:30 μμ.

Τόπος: τειοποιείο ΠΑΙΩΝΙΑ στο ΘΗΣΕΙΟ
Γωνία Αμφικτύωνος 12 & Πουλοπούλου
 
 
Στην συνάντηση μας θα γίνει παρουσίαση πως ξεκίνησε η ιδέα των Κοινοτικών Εβδομάδων από την ομάδα Οικολογικά-Χωριά και πως περάσαμε τις περασμένες χρονιές. Θα δείξουμε φωτογραφίες και θα θυμηθούμε τις δραστηριότητες και στιγμές που ζήσαμε. Επίσης, θα παρουσιάσουμε τι σκοπεύομε να κάνουμε φέτος και να μοιραστούμε τις προθέσεις και εμπνεύσεις μας.
Είναι η τρίτη χρονιά που πηγαίνουμε στο όμορφο Ανήλιο του Πηλίου, στο Σπίτι των Κενταύρων, για την αυτοδιαχειριζόμενη κοινοτική συνάντηση συμβίωσης, που με πολύ χαρά ανακοινώνουμε ότι φέτος η διάρκεια παραμονής έγινε δυο εβδομάδες σύμφωνα με την κοινή θερμή επιθυμία όλων των περσινών συμμετεχόντων.Θα είμαστε εκεί από 30 Ιουνίου – 13 Ιουλίου.
 
Ελάτε λοιπόν να εμπνευστούμε τις Κοινοτικές Εβδομάδες του 2012 να γίνονται στο όμορφο Πήλιο!

Η παρουσίαση είναι ανοικτή σε όλους που ενδιαφέρονται. Καλώς να έρθετε!