Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Πέμπτη

Επόμενη Συνάντηση της Ομάδας Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 στις 7:30

Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 7:30 μμ
στην Λεωφ. Βουλιαγμένη 123, στον 4ο όροφο,
κοντά στο Μετρό Αγ. Ιωάννης (κόκκινη γραμμή),
150 μέτρα προς το κέντρο (χάρτης εδώ: http://4.bp.blogspot.com/-9bcxUAzTutg/T6e0jY45KKI/AAAAAAAABZg/OlvJqu8sajA/s1600/XAPTHS+Bouliagmenis+123.jpg)
Συζήτηση με ατζέντα
- θεματική των φετινών Κοινοτικών Εβδομάδων Πηλίου (30 Ιουν.-13Ιουλ.).
- η ανοικτή Παρουσίαση Κοινοτικών Εβδομάδων Πηλίου κανονίζεται για  Τετάρτη 23 Μαΐου, 8μμ. στην Παιώνια, Θησείο.  
- ενημέρωση για την Οικογιορτή Μαραθώνα 2012.
Μια ενημέρωση για την τελευταία συνάντηση της περασμένης Δευτέρας 7 Μαΐου ότι  είχαμε από πολλούς πληθώρα ενημερώσεων και δημιουργικής ενέργειας για νέα προτζεκτ που θα αρχίζουν να τρέχουν !!

Σας περιμένουμε!