Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Παρασκευή

Παρουσίαση με θέμα: "Οδοιπορικό στον Damanhur" Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:00

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά  σας καλεί
στην Παρουσίαση με θέμα


Οδοιπορικό στον DAMANHUR
Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου 2011, 7:00 μμ.
 

Στο  Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος
Τηλεφάνους & Μοναστηρίου 140 
Κοντινότερος σταθμός ΜΕΤΡΟ τα Σεπόλια (13λεπτα με τα πόδια),
οδοί Ιωαννίνων, Δράμας περνάμε απέναντι την Λένορμαν και κατεβαίνουμε την Τηλεφάνους (φανάρι αλλά άνοδος προς Λεμορμαν αν είμαστε με αμάξι παίρνουμε την επομένη).  Χάρτης στο http://www.greece-athens.com/maps/
Η παρουσίαση είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.
 
Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει πολλά και δει βίντεο για την κοινότητα της βορείου Ιταλίας το Danmanhur με τους 1000 κατοίκους και τους διάσημους καλλιτεχνικούς ναούς της. Σε αυτή την παρουσίαση εισηγητές θα είναι ο Αλέξανδρος Έλιοτ που έζησε 4 μήνες στο Damanhur στις αρχές του 2011 ως μέλος του προγράμματος καινούργιων κατοίκων της κοινότητας και ο Χρυσόστομος από το Συνεργατικό Καφενείο που έζησε ένα μήνα την άνοιξη του 2011 για να παρακολουθήσει ένα από τα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται στο Damanhur στα πλαίσια που ευρωπαϊκού Gaia University.
Οι εισηγητές θα δείξουν δικές τους φωτογραφίες, βιντεάκια και θα μιλήσουν για τις προσωπικές τους αναζητήσεις και εμπειρίες στην κοινότητα αυτή.
Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των κοινοτικών θεμάτων που θα αναδυθούν.
Καλώς να έρθετε.