Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Σάββατο

Πάρτυ ρεφενέ την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η ομάδα Οικολογικά Χωριά καλεί όλους τους Οικοκοινονούντες, σ' ένα πάρτυ αντίστασης στη μιζέρια, για να μοιράσουμε και να μοιραστούμε δώρα και φαγητό, κρασί και συναισθήματα, οράματα και όνειρα, προθέσεις και αποφάσεις ζωής!!
Παρασκευή 30 Δεκέμβρη (στις 8:00) στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους δίπλα στο πάρκο: http://www.european-village.org/images/stories/map.html
Όλοι φέρνουμε φαγητό, κρασί, ποτά, μουσικά όργανα, δώρα γι ανταλλαγή κι όλη την καλή διάθεσή μας!
Όσοι δεν φέρουν τίποτα θα τους κλείσουμε στην καρδιά μας! (έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν φαγητά και ποτά μαγειρεμένα από εμάς κι από τα παιδιά του Καφενείου, με το γνωστό μεράκι τους).

Το τηλέφωνο του καφενείου είναι 2112217260
Καλή αντάμωση!