Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Δευτέρα

Συνάντηση 20 Φεβρουαρίου στο Μετς στισ 7:00

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες
σας υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη
συνάντηση της ομάδας Οικολογικά Χωριά, ΟΙΚΟ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
πραγματοποιείται
τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
ΩΡΑ : 7.00 μ.μ
ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, για την 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

7.00-7.30 μ.μ. Συλλογική εναρμόνιση - καλωσόρισμα των νέων μελών.

7.30-9.00 μ.μ. Ως συνέχεια της προηγούμενης μας συνάντησης από 13 /02 που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο OPEN SPACE, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: ΚΑΛΕΣΜΑ,ΤΙΤΛΟΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ, ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΠΡΟΓΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ .

Καλούμε όλους εσάς που θέλετε να συμβάλετε στην προετοιμασία της ημερίδας,να παρευρεθείτε.( Οι συναντήσεις προετοιμασίας της Ημερίδας θα πραγματοποιούνται με το σύστημα OPEN SPACE.)

ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: "Σοφίας Κέντρο",(η αίθουσα της Δρόμοι Σύνθεσης στην Αθήνα) Δ/νση:Τριβωνιανού 32, (δεξιά στην άνοδο του δρόμου, Μαύρη Καγκελόπορτα βαριά) 11636 Μετς, (Α' Κοιμητήριο Αθηνών ή στον ίδιο δρόμο που είναι Half Note), Πάρκινγκ δωρεάν στη πλατεία Α' Νεκροταφείου.
ΤΡΙΒΩΝΙΑΝΟΥ 32 (Ισόγειο) Τηλ.Αντώνης (6974115629), Ειρήνη(6975103897)
http://www.stigmap.gr/view71176-salavaniti-athina-athina-kentro.html