Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Δευτέρα

Συνάντηση την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Pure Bliss στις 7:00

Συνάντηση της Ομάδας Οικολογικά Χωριά
Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 7:00μμ στο Pure Bliss.
 
Στις συναντήσεις αφιερώνουμε την πρώτη ώρα 7-8μμ για γνωριμία, επαφή και άνοιγμα της καρδιάς μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δρώμενα και μετά τον υπόλοιπο χρόνο 8-10μμ για συνέλευση με ατζέντα.
 
Στην ατζέντα έχουμε:
o       Σχόλια για την Ημερίδα που ζήσαμε το περασμένο Σάββατο.
o       Οι ενδείξεις και συνειδητοποιήσεις του ‘Οραματικού Συμβουλίου’ που έγινε στην ημερίδα και ολοκλήρωσης της εργασίας του συμβουλίου, παρουσιάζει ο Rob.
o       Επόμενες δράσεις.
o       Προγραμματισμό πιθανών συναντήσεων διαχείρισης προσωπικών κρίσεων.
o       Ενημέρωση νέων μελών:  α. χρειάζεται νέο γραφτό πλαίσιο αρχών και θέσεων?  β. κάποιος να αναλαμβάνει την ενημέρωση ώστε αυτό να μην βαραίνει όλη την συνάντηση.
 
Pure Bliss, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα (δεξιά κάθετη στη συνέχεια της Καραγιώργη Σερβίας).
Για όποια επικοινωνία για τη συνάντηση αυτή με τον Αντώνη στο 6974115629.