Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Παρασκευή

Συνάντηση της Ομάδας Οικολογικά Χωριά Τρίτη 25 Οκτώβρη

Αγαπητοί φίλοι η Οικονομική και Κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα χειροτερεύει κάθε μέρα και δεν φαίνεται φως για τα επόμενα χρόνια. Εμείς τι κάνουμε; μένουμε απαθείς;
Όλα τα γνωστά προβλήματα στη διατροφή μας, την υγεία, την ενέργεια, τη μόλυνση, τη φύση, τις σχέσεις, παραμένουν άλυτα, τώρα θ' αποκτήσουμε και προβλήματα στην εργασία, τα χρήματα και τη μετακίνησή μας.
Είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις και λύσεις σε όλα αυτά με την εγκατάσταση, διαμονή, συμβίωση, εξέλιξη κι εφαρμογή στην πράξη ενός υγιούς τρόπου ζωής σε μια Οικοκοινότητα.
Προτείνω λόγω των πιο πάνω να βρεθούμε πιο κοντά με το όραμά μας και να εξετάσουμε πιο σοβαρά τις υπάρχουσες προτάσεις που έχουν γίνει από άτομα της ομάδας μας.
Να κάνουμε μια βαθειά κουβέντα με τις καρδιές μας, εμπνευσμένοι με όσα έχουμε μάθει από τους δασκάλους κι από τη ζωή μας, για να δούμε πρακτικά το μέλλον μας! "Οι καιροί ου μενετοί!"
Ας γίνει αυτή η συνάντηση την Τρίτη 25 Οκτώβρη στο Pure Bliss (Ρόμβης 24Α στο Σύνταγμα)

Αντώνης Χατζηθωμάς - Papalagi
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι τηλ 6974115629
Δείτε στο χάρτη: