Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Παρασκευή

Συνάντηση την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7:00 στο λόφο του Αστεροσκοπείου

Η Ομάδα  Οικολογικά-Χωριά 
σας καλεί στη συνάντηση την
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7:00 μμ.
στο λόφο του αστεροσκοπείου στο Θησείο.
Επί της ευκαιρίας κάνουμε μια συνάντηση το απόγευμα της επόμενης Πέμπτης 15 Σεπτ. στις 7:00μμ στο λόφο του αστεροσκοπείου στο Θησείο απέναντι από τη Ακρόπολη. Εν καιρό θα γίνει και κύκλος οραματισμού για το πρότζεκτ της Όλγας αλλά αυτή τη φορά η Όλγα δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί. Μικρά οράματα και μικροί στόχοι είναι μικρές ελπίδες για μεγάλες μέρες. Ελάτε να τις ζήσουμε!
Ένα όραμα χωρίς στόχο είναι ένα όνειρο.
Ένας στόχος χωρίς ένα όραμα είναι μόχθος.
Ένα όραμα και ένας στόχος είναι η ελπίδα του κόσμου.
(του Black Elk των Oglala Sioux indians)
Αυτές είναι τρεις κοσμολογικές γραμμές από την πρόσκληση του επόμενου σεμιναρίου με τίτλο “Άνοιγμα στο Κάλεσμα” με τον Rob που γίνεται στις αρχές Οκτωβρίου. Στο σεμινάριο αυτό η τρίτη συνάντηση θα γίνει σε αρχαίο χώρο. Στην συνάντηση αυτής της Πέμπτης 15 Σεπτ. διερευνούμε και αυτήν την πιθανότητα και ενημερώνουμε για το σεμινάριο. Η πρόσκληση και η αφίσα για το σεμινάριο του Rob στέλνεται τώρα με άλλο ημέιλ.
Στο χώρο του αστεροσκοπείου στο Θησείο φτάνεις από τον πεζόδρομο της Διονύσου Αεροπαγείτου ανεβαίνοντας δεξιά στην ανηφόρα της οδού Οτρυνέων (τελευταίο εστιατόριο πριν τον θερινό σινεμά) και στο τέλος στα σκαλάκια. Μπορεί να είμαστε και 100μ. πιο ανατολικά του αστεροσκοπείου στο ίδιο λόφο. Αν χρειαστεί πάρτε με τηλέφωνο, 6977-503593. Θωμάς. Σας περιμένουμε.