Εισαγωγικό Σημείωμα του ηλεκτρονικού γκρουπ oikologika-xoria για την έναρξη του blog oikokoinotita

Το γκρουπ oikologika-xoria ξεκίνησε το Μάιο του 2006 μετά από συνάντηση που έγινε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και συγκεκριμένα στο Εργαστήρι που έγινε εκεί με τίτλο: «Zegg Γερμανικό Κοινοτικό πρόγραμμα – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικολογικών Χωριών & Κοινοτήτων GEN».

Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η διάδοση του κοινοτισμού (intentional communities) και της περμακουλτουρας (permaculture) στην Ελλάδα. To blog oikokoinotita δεν είναι το γκρουπ μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων με καθορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά ένας ευρύτερος διαδυκτιακός και πραγματικός τόπος για την συνεύρεση ατόμων, πληροφοριών και ιδεών πάνω στο κοινοτικό και κοινωνικό κίνημα.


Οι συναντήσεις μας λειτουργούν με ισονομία - ομοφωνία με έναν συντονιστή κάθε φορά.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι είναι μια Οικοκοινότητα και πως την φαντάζεστε, κατεβάστε αυτό το ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή σας, απαντήστε το και αν θέλετε μας το στέλνετε με μέιλ!

Με βάση αυτό θα μπορούσαμε, όσοι το απαντήσουμε να κάνουμε και μερικές ειδικές συναντήσεις, για να συζητήσουμε το όραμά μας!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατείστε εδώ

Τετάρτη

Πρόγραμμα 2010

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου: Πραγματοποιήθηκε. Transition Towns - Πόλεις σε μετάβαση, προβολή ενός ωριαίου ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια παρουσίαση με τον Νίκο και συζήτηση.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου: Κύκλος - Συμβούλιο (τα θέματα που θα συζητηθούν θα καθορισθούν από ατζέντα της ομάδας την ώρα του Κύκλου)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου: Θωμάς – Ελένη – Θοδωρής – Μαρία, Ταξίδι στις Οικοκοινότητες της Ιταλίας .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου: Κύκλος - Συμβούλιο (τα θέματα που θα συζητηθούν θα καθορισθούν από ατζέντα της ομάδας την ώρα του Κύκλου)

Αναβάλεται για 18 Μαρτίου!! Πέμπτη 11 Μαρτίου: ο Κώστας Κοντομάνος θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία της ομάδας Cob και την πρόταση για οικοχωριό στους πρόποδες του Κίσαβου στη Λάρισα.
Η συνάντηση αυτή θα γίνει στις 18 Μαρτίου την ίδια ώρα στο Θησείο στους Φίλους του Ποδηλάτου.

Πέμπτη 25 Μαρτίου: Κύκλος - Συμβούλιο (τα θέματα που θα συζητηθούν θα καθορισθούν από ατζέντα της ομάδας την ώρα του Κύκλου)

Πέμπτη 8 Απριλίου: ο Γιώργος Κολέμπας θα μας κάνει παρουσίαση του βιβλίου του Τοπικοποίηση – Από το Παγκόσμιο στο Τοπικό, ένας Οικολογικός Κόσμος είναι Δυνατός.

Πέμπτη 22 Απριλίου: Κύκλος - Συμβούλιο (τα θέματα που θα συζητηθούν θα καθορισθούν από ατζέντα της ομάδας την ώρα του Κύκλου)

Πέμπτη 13 Μαΐου: Εναλλακτικές μορφές οικονομίας

Πέμπτη 27 Μαΐου: Κύκλος - Συμβούλιο (τα θέματα που θα συζητηθούν θα καθορισθούν από ατζέντα της ομάδας την ώρα του Κύκλου)

Πέμπτη 10 Ιουνίου: Δεν έχει καθοριστεί (προτείνετε θέματα για εκδήλωση)

Πέμπτη 24 Ιουνίου: Κύκλος - Συμβούλιο (τα θέματα που θα συζητηθούν θα καθορισθούν από ατζέντα της ομάδας την ώρα του Κύκλου)Παρασκευή 16 – 23 Ιουλίου: Κοινοτική Εβδομάδα στο Πήλιο